Audi A3

Storselgeren er tilbake

Sprek ladbar hybrid. Bare som Sportback. Dermed droppes flere motorvarianter i Norge.

BARE SOM SPORTBACK: Man kjenner familielikheter, men det er skjelden vi ser så store forandringer fra en modell til en annen hos Audi. Nye A3 blir bare tilgjengelig som den lille stasjonsvogna Sportback og kommer snart med den norgesaktuelle ladbare hybriden. Foto: Audi.
BARE SOM SPORTBACK: Man kjenner familielikheter, men det er skjelden vi ser så store forandringer fra en modell til en annen hos Audi. Nye A3 blir bare tilgjengelig som den lille stasjonsvogna Sportback og kommer snart med den norgesaktuelle ladbare hybriden. Foto: Audi. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens A3 er overmoden for utskiftning. Da den kom splitter ny i 2012 var designendringene så små i forhold til bilen den erstattet, at den føles gammel nå.

Like fullt var forrige A3 en suksess for Audi i Norge. Det var nesten ene og alene den ladbare hybdriden, e-tron, som sto for den suksessen. Da fikk plutselig veldig mange mulighet til å få smaken av kompakt luksus.

Fjerde generasjon A3 som lanseres nå er et skikkelig friskt pust og helt klart den mest sporty A3-en hittil. Det mest iøynefallende er den brede «singelframe»-grillen som har fått følge av to markante luftinntak. De er riktig nok ikke funksjonelle i de billigste versjonene, men regn med full åpning når den heftige RS3 kommer senere i livssyklusen.

Forhåpentligvis slipper vi å vente. Følger de samme takt som på A6, får vi se RS3 allerede neste år, og er vi heldige, fortsetter den med den herlige femsylindrede motoren. Hvorfor? Fordi de fortsatt holder liv i den i RS Q3. Nok om den.

A3 er tilgjengelig med avanserte LED Matrix fronlykter som vil gi tilsvarende lyssignatur som de nyere Audi-ene og har selvfølgelig LED på alle lys, både inni og utenpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer