Størst i byen

Men sannelig: Denne SUV-en er miljøvennlig.

Størst i byen
Publisert
Sist oppdatert

Eierne av de gigantiske Hummer-SUV-ene har de siste par årene blitt like utskjelt som en viss avtroppende president i USA, først og fremst fordi de har blitt stående som symboler på alt miljøsvineriet i verden.

Her kommer enda en monster-SUV, men Knight VX skiller seg ut fra sin berømte forgjenger på noen viktige områder.

E85.

For det første bruker Knight VX bio-etanol, og selv om den også kan bruke vanlig bensin, er det ingen som vil risikere det i 2008. De kan jo få bank av miljøgjengene som henger rundt bensinstasjonene.

En 6.8-liters Ford V10-motor på 400 hestekrefter sluker drivstoff som en tørst hest sluker vann, men tanken med en kapasitet på 151 liter gjør at det er nok E85 å ta av.

Sjekk bildespesialen nederst i saken!

Knight VX er som du kanskje forstår ikke spesielt beskjeden. Den er over seks meter lang, nesten 2.5 meter bred, og med 40" dekk som klamrer seg fast til fire 20 tommers felger kan du bare glemme å kjøre inkognito.

Mot penetrering.

Det gjør ikke så mye. Bilens modifiserte Ford-karosseri er beskyttet mot uønsket ballistisk penetrering i henhold til spesifikasjonene til de skuddsikre guttene og jentene hos Armet Armored Vehicles, så hvor vidt du er synlig eller ikke er ikke så interessant så lenge kreditorene kan holdes på armlengdes avstand når den regningene forfaller.

Knight VX er håndlaget, og hvert eksemplar tar derfor 1500 timer å bygge, eller rundt 188 arbeidsdager. Det er ganske lenge, men med en pris på 295 000 dollar (rundt to millioner kroner) og et begrenset opplag på 100 biler ser det ut som Conquest Vehicles har gjort matteleksa si.

Underholdning.

Interiøret er også et kapittel for seg selv. Seks skinnseter i "styreromsstil" sørger for optimal komfort for bedriftsledere og andre som befinner seg i målgruppen, mens en rekke små tv-skjermer, DVD og CD-spillere, og en PlayStation 3(!) gjør at det ikke bør finnes så veldig mange kjedelige øyeblikk mens du er på - og i - veien.

Kupéen er på over 8000 liter, eller et lite svømmebasseng hvis du vil ha det i mer folkelige termer, og med LED-lys dandert langs veggene er dette så nær en ambulerende ungkarshule du kommer uten å sette hjul på hybelen.
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer