Størst og sterkest i verden

SUVer med 500 hestekrefter er kanskje ikke det verden trenger, men det finnes - heldigvis. Dagens testbil er den groveste redskapen i premium-SUV-klassen.

Størst og sterkest i verden
Publisert
Sist oppdatert

Uansett hvordan man snur og vender på det, er dette en unik bil. Den har V12 dieselmotor, noe som i seg selv er en sensasjon i personbiler. Det er også den sterkeste dieselmotoren på markedet og Q7 V12 TDI blir dermed den råeste SUVen på markedet, vel og merke hvis det er mest mulig effekt og dreiemoment som teller. Vi er også av de heldige som har kjørt bil med 1.000 newtonmeter før. Det skjedde for noen år siden i en Mercedes CL 65 AMG.

Vi har også kjørt flere ekstreme SUVer opp gjennom årene, og de fleste har det til felles at de bruker bensin i et oppsiktsvekkende tempo. Det renner igjennom. Unntaket har vært når vi kjører dieselversjoner hvor det har vært mulig å nyte drivtsoffet i noe større grad før det forsvinner.

På dieselsiden har det imidlertid vært vanskelig å finne biler som går skikkelig fort. Både Audi Q7 og Mercedes ML og GL finnes med V8-diesel, men det er ikke oppsiktsvekkende nok. Volkswagen Touareg har V10-dieselmotor som var en skikkelig rugg da den kom, men den har nå blitt mer eller mindre innhentet av V8-erne.

Nå begynner vi å nærme oss sakens kjerne. En Mercedes ML420 CDI klarer 0 til 100 på 6,5 sekunder. Noe som selvsagt er svært fort, men som blir tregt i forhold til testbilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer