Stort og miljøfiendtlig selger best i USA

Ford, Chevrolet og Dodge gjorde rent bord på hjemmemarkedet med henholdsvis første andre og tredje plass på slagsstatistikken. På fjerde plass dukker første "utlending" opp. Det er Toyota Camry.

Publisert
Sist oppdatert
Dodge Ram.
Dodge Ram. Vis mer
Chevrolet Silverado.
Chevrolet Silverado. Vis mer


I USA ble det i 2003 solgt 16.675.704 biler. Det er en nedgang på en prosent fra 2002, men likevel det femte beste året i USA noensinne. Selv om de tre store pick-upene selger bra har de ikke solgt så godt som året før de heller. Både GM, Ford og Chrysler hadde alle en nedgang i 2003.

Cowboy-land

De tre mest solgte bilene i USA er Ford F-serie, Chevrolet Silverado og Dodge Ram. Disse tre står for snaue to millioner av det totale salget i USA. Men, det er andre merker som er på full fart fremover. Hummer, Mini, Infiniti, Porsche, Saab og Volvo er alle sammen på full fart fremover på det amerikanske markedet. Hummer og Mini fikk riktig nok en uforholdsmessig høy økning i 2003 på grunn av at de kun var i salg noen måneder i 2002. Av de som er på vei full fart nedover på rangeringen finner vi Isuzu, Mitsubishi, Mercury, Buick og Oldsmobile. Alle disse fem har hatt en tilbakegang på mellom 18,8 og 42,8 prosent.

Fornuftige i nordmenn

Her hjemme er det mildt sagt annerledes. Nordmenn velger fornuftige biler som Toyota Corolla og Avensis, Peugeot 307 og Volkswagen Passat. Hele listen med Norges ti mest solgte biler inneholder ikke noe som ikke peker i retning nøkternhet.

De mest solgte bilene i USA.
De mest solgte bilene i Norge.


Kilde: Automoitive news

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer