STORTEST: 307, Corolla og Golf

Denne gjengen legger beslag på andre- til fjerdeplass på salgsstatistikken. De er også blant de beste bilene i kompaktklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Peugeot 307 dukket i 2001 opp som ett friskt pust i en klasse som til da hadde vært litt kjedelig. Romsligheten og den spennende designen sørget for et salg Peugeot ikke har opplevd maken til i Norge, og bilen har lenge vært vår favoritt på grunn av plass og gode kjøreegenskaper.

Toyota Corolla dukket opp i ny utgave i 2002, og styrket Toyotas usedvanlig sterke posisjon på det norske markedet. Den strie strømmen av nye Corollaer, og det vedvarende gode salget av 307, gikk i stor grad utover forrige generasjon Volkswagen Golf. Golf har tradisjonelt oppholdt seg høyt på salgsstatistikken, og forventningene til den nye som dukket opp på slutten av fjoråret var store på flere hold.

Ny tid

Alle de tre bilene er gode representanter for den nye generasjonen kompaktklassebiler. De har komfort og kjøreegenskaper som matsjer mange biler i mellomklassen, og spesielt Peugeot 307 og Volkswagen Golf kan lesses med alt hjertet måtte begjære av ekstrautstyr.

For mange er disse bilene på rundt 420 centimeter nok i massevis til å dekke bilbehovet, og det er ganske klart at produsentene også har tenkt på de som går ned i bilstørrelse etter barna har forlatt redet. Det store utvalget av ekstrautstyr viser det ganske tydelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer