STORTEST: 5 finere firmabiler

Det er store forskjeller, men også mange likheter mellom de 5 testbilene vi har valgt ut denne gang. Vi forklarer bakgrunnen for testen

STORTEST: 5 finere firmabiler
Publisert

Kort fortalt er det to forhold som var avgjørende for vårt valg av testbiler. For det første har VW Passat en sterk posisjon i dette markedet, den er Norges 3. mest solgte bil -- og topper dermed suverent en klasse der det finnes svært mange alternativer å velge mellom. Vårt utgangspunkt var rett og slett: er denne suverene markedsposisjonen fortjent?

Vi kunne ha valgt å kjøre Passat mot de aller nærmeste konkurrentene -- de som ligger så tett og nært inntil Passat både med hensyn til plass, pris og ytelser, men valgte å teste bilen mot Opel Vectra 2.5 CDX, Honda Accord 2.0i ES, Rover 75 2.0 Connoisseur og Nissan Primera 2.0 MV6 Sport.

Testen er spesifisert av DinSide Bil, og utført i samarbeid med TV 2 Hjelper deg.

Epler og appelsiner

Urettferdig, vil mange hevde. Vårt poeng er imidlertid å teste Passat mot de nyeste -- og kanskje mest utradisjonelle utfordrerne i klassen, biler som ikke selges i så store volum. For hva har de å by på?

Til en viss grad kan det hevdes at vi sammenligner epler og appelsiner. Og ofte er det nettopp slik du tenker når du skal kjøpe deg ny bil. Skal jeg kjøpe image, eller vil jeg ha samme bil som naboen? Skal jeg ha en bil med komfort, eller vil jeg ha sportslige ytelser? Skal bilen være elegant eller praktisk?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer