STORTEST: Den beste småbilen

På jakt etter nybil til godt under 200.000 kroner? Vi har testet fem av de nyeste småbilene på markedet og forteller deg hvilken du bør velge.

Publisert
Sist oppdatert

Det store flertallet av verdens bilprodusenter har én ting til felles - de har en småbil i produktspekteret. Resultatet er et vell av modeller, hvorav hele 16 er å få kjøpt hos norske forhandlere. Det store antallet modeller gjør det ekstra vanskelig å orientere seg i småbilklassen. Enda vanskeligere er det å velge seg ut en favoritt.

Fem nykommere

Det store utvalget betyr at det i praksis ikke er mulig å gjennomføre en sammenligningstest av samtlige modeller. Vi valgte derfor ut fem av de aller nyeste modellene på markedet - en franskmann, to tyskere, en japaner og en koreaner:

 • Citroën C3
 • Ford Fiesta
 • Honda Jazz
 • Hyundai Getz
 • Volkswagen Polo
 • Vi har altså ikke tatt med Toyota Yaris, som er den overlegent mest solgte småbilen her i landet. Årsaken til at vi valgte å droppe Yaris denne gangen, er at bilen er behørig vurdert i tidligere tester.

  Klima og radio

  Modellene vi har valgt ut er tilgjengelige med en rekke motoralternativer og i mange utstyrsnivåer. Vi måtte derfor skjære gjennom og bestemte oss for at våre testdeltakere skulle være utstyrt med fem dører, 1,4-liters motor, klimaanlegg og radio med CD-spiller.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer