STORTEST: Tre store - Audi Q7 mot ML og Discovery

Store, tunge og ikke alt for trege - dette knippet viser alle fasetter i stor-SUV-klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Audi Q7 er helt klart ment for de som trives med størrelsen, men sliter med klassens kjøreegenskaper. Den er kanskje først og fremst et svar på et behov som var betydelig større bare et par år tilbake i tid. Nå har de fleste store SUVene luftfjæring og den verste krengingen har gitt seg.

Men BMW X5 og Porsche Cayenne har vist at det er en stor kundegruppe som trives best med et sportsligere oppsett, og disse bilene vil klart merke at Q7 er på banen.

Overrasker

Det overrasker derfor ikke at Audien holder Mercedes-Benz ML og Land Rover Discovery bak seg når svingene kommer tett og tempoet er relativt høyt. Det som overrasker mer er hvor mye komforten har fått lide og, sett i forhold til komforttapet, hvor nær Mercedesen er i evnen til å holde tempoet oppe.

Det er ikke størrelsen

En annen liten overraskelse er hvor utvendig stor og innvendig liten Audien er. Den måler 5,08 meter, men har mindre bagasjerom enn begge konkurrentene inkludert ML som er under 4,80 meter lang.

Forklaringen ligger i Q7s form; den er formgitt som en moderne stasjonsvogn med fallende taklinje bakover. Den er dessuten lav i utgangspunktet, over 20 centimeter lavere enn Discovery.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer