Bilforsikring

Straffer deg hver dag

Du slipper ikke unna, og det koster deg dyrt.

BILKJØP: Du slipper ikke unna dette som bileier. Å droppe det kan også føre til ruin. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/NTB
BILKJØP: Du slipper ikke unna dette som bileier. Å droppe det kan også føre til ruin. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

At det koster å ha bil, er en kjent sak, og med både høyere drivstoff- og strømpriser, er det mange som kjenner det litt ekstra på lommeboka for tiden.

Kanskje kan det være fristende å spare inn der man kan, men dropp for all del ikke dette.

Dagbøter

I Norge er det lovpålagt med ansvarsforsikring på registrerte kjøretøy.

Ifølge tall fra Trafikkforsikringsforeningen, var det per 10. august 28 636 uforsikrede kjøretøy her til lands.

Kjører du uforsikret, står du selv personlig ansvarlig for alle skader du forårsaker med det uregistrerte kjøretøyet. Dette kan i verste fall føre til millionbeløp.

I 2018 ble det innført et gebyr for alle registrerte kjøretøyer uten forsikring.

Dette inndrives av Trafikkforsikringsforeningen, og for personbiler ligger summen på 150 kroner per dag, eller 4 500 kroner per måned.

Gebyret er hjemlet i Bilansvarslova.

Lever skiltene

Du slipper heller ikke unna om bilen ikke er i bruk eller ukjørbar. Om Dette er tilfelle, må du avregistrere det hos Statens vegvesen.

Siden gebyret ble innført i 2018, har imidlertid antall uforsikrede kjøretøyer gått kraftig ned. Per 1. januar det året, var tallet 111 606, mens det per 10 august i år altså var på 28 636.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer