Jukset på teoriprøven:

Straffes med karantene

I løpet av 2021 har Statens vegvesen tatt åtte personer for å jukse på teoriprøven.

TATT FLERE: Åtte ble tatt for juks på teoriprøven i 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB
TATT FLERE: Åtte ble tatt for juks på teoriprøven i 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mellom fem og tolv måneders karantene. Det er det de åtte som jukset på teoriprøven i 2021 fikk i straff av Statens vegvesen - avhengig av alvorlighetsgrad.

- Vårt mål er at ingen skal bli drept eller hardt skadd i trafikken. Derfor jobber vi aktivt for å avsløre juks, for å sikre at sjåførene har den teoretiske kunnskapen som trengs for å ferdes trygt i trafikken, sier Lill Tove Amundsen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i en pressemelding.

Hvordan kandidatene jukset varierte. Noen hadde med jukselapp - andre tok bilder av prøven med mobilkameraet eller skrev ned spørsmål og svar.

To ble anmeldt

De mest alvorlige forseelsene ble anmeldt. En fordi vedkommende prøvde å ta prøven på vegne av noen andre, mens en annen søkte hjelp via mobiltelefon og øreplugg.

Den ene ble tatt for juks for andre gang - bare få dager etter at den forrige karantenetiden utløp.

Har blitt strengere

Tidligere fikk man bare to ukers karantene dersom man ble tatt for juks på teoriprøven, men i 2020 gikk Statens vegvesen hardere til verks. Nå kan man få fra 3-12 måneders karantene fra å avlegge teoriprøve dersom man blir tatt på fersken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer