Jukset på teoriprøven:

Straffes med karantene

I løpet av 2021 har Statens vegvesen tatt åtte personer for å jukse på teoriprøven.

TATT FLERE: Åtte ble tatt for juks på teoriprøven i 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB
TATT FLERE: Åtte ble tatt for juks på teoriprøven i 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mellom fem og tolv måneders karantene. Det er det de åtte som jukset på teoriprøven i 2021 fikk i straff av Statens vegvesen - avhengig av alvorlighetsgrad.

- Vårt mål er at ingen skal bli drept eller hardt skadd i trafikken. Derfor jobber vi aktivt for å avsløre juks, for å sikre at sjåførene har den teoretiske kunnskapen som trengs for å ferdes trygt i trafikken, sier Lill Tove Amundsen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i en pressemelding.

Hvordan kandidatene jukset varierte. Noen hadde med jukselapp - andre tok bilder av prøven med mobilkameraet eller skrev ned spørsmål og svar.

To ble anmeldt

De mest alvorlige forseelsene ble anmeldt. En fordi vedkommende prøvde å ta prøven på vegne av noen andre, mens en annen søkte hjelp via mobiltelefon og øreplugg.

Den ene ble tatt for juks for andre gang - bare få dager etter at den forrige karantenetiden utløp.

Har blitt strengere

Tidligere fikk man bare to ukers karantene dersom man ble tatt for juks på teoriprøven, men i 2020 gikk Statens vegvesen hardere til verks. Nå kan man få fra 3-12 måneders karantene fra å avlegge teoriprøve dersom man blir tatt på fersken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.