Registreringsskilt for elbiler 2019

Straks ser du nye skilter på veien

Det nærmer seg slutten for elbil-kjennemerket EV. Snart tar EB over. Vi kan også avsløre hva som kommer etter det igjen.

REGISTRERINGSSKILT FOR ELBILER: Det nærmer seg slutten for EV-skiltene på norske elbiler. Snart vil nye elbiler få bokstavkombinasjonen EB. Foto: Øystein B. Fossum
REGISTRERINGSSKILT FOR ELBILER: Det nærmer seg slutten for EV-skiltene på norske elbiler. Snart vil nye elbiler få bokstavkombinasjonen EB. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er helt sikkert. Snart tar EB-skiltene over stafettpinnen for det utgående elbil-kjennemerket EV. Det meldte Statens vegvesen så sent som i juni, til tross for at Dinside skrev det allerede i desember i fjor.

Siden tallet begynte å løpe fra «EV 10000» og oppover, betyr det at det er 90.000 mulige tallkombinasjoner. Dermed nærmer vi oss nå for alvor slutten av EV-syklusen. Ifølge Vegdirektoratet har den høyeste tallkombinasjonen på et EV-skilt nådd rundt «87000» i dag.

Ifølge nettstedet Elbilstatistikk.no var det rundt lunsjtider tirsdag 19.519 ledige EV-kombinasjoner på lager rundt omkring. Og det siste EV-skiltet som har blitt bestilt av en trafikkstasjon eller forhandler er EV 87821.

Kommer i august/september

Med dagens tempo vil det si at du vil kunne se EB i bruk i august eller september, en gang - mest trolig i september på en Tesla Model 3, med den registreringstakten elbilmerket har i siste måned i hvert kvartal.

Omtrent samtidig vil antallet elbiler i Norge passere kvartmillionen - 250.000 elbiler! På ettermiddagen tirsdag 17. juli var det registrert 247.658 elbiler, med mange hundre nye biler registrert i uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer