Motorvei

- Strakstiltak

Politiet setter opp skilt med stans forbudt for å få folk til å slutte å parkere langs E16 ved Gardermoen. Det har skapt farlige situasjoner, ifølge politiet.

TAR GREP: Nå kommer det opp skilting langs E16. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
TAR GREP: Nå kommer det opp skilting langs E16. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi får til en løsning hvor vi skilter med stans forbudt, noe som i utgangspunktet ikke skal være nødvendig da det ikke er lov å stanse på høyhastighetsvei, sier fagansvarlig for trafikk i Øst, Truls Hjortnæs, til NTB.

I sommer har flere bilister valgt å stanse langs E16 ved Oslo lufthavn fordi rasteplassen langs veien har vært full. parkert på en rasteplass ved E16 rett ved Oslo lufthavn Gardermoen i påvente av å hente noen på flyplassen.

Dette har ført til at plassen flere ganger har blitt full, og at bilister har valgt å stå parkert langs veien.

Problemer også tidligere

Dette skaper trafikkfarlige situasjoner på E16. Politiet har truet med både bot og førerkortbeslag for å få en slutt på praksisen.

- Denne skiltingen er et helt ekstraordinært strakstiltak. Vi er redd for at det skal skje alvorlige ulykker. Det er fare for alvorlig trafikkskade og død, sier Hjortnæs.

ULYKKER: Dersom du åpner døra på «riktig» måte kan du være med på å forhindre ulykker. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Han forteller at det har vært problemer med rasteplassen også tidligere år, men at det har blitt verre i år nå som koronapandemien er over.

- Jeg mistenker at det har noe å gjøre med at venteplassen utenfor terminalen er belagt med parkeringsavgift, sier Hjortnæs.

Plassen skal åpnes igjen

Innkjøringen til rasteplassen har vært stengt i en periode, med mål om at folk skal forstå at det ikke er lov å stanse langs veien. Nå åpnes rasteplassen igjen, samtidig som forbudsskiltene settes opp.

Det settes i verk tiltak for at det skal bli plass til så mange som mulig på rasteplassen når den åpner igjen.

- Vi har dialog med Statens vegvesen om for eksempel å merke parkering på plassen, men vi vil også ha dialog med flyplassen og parkeringsplassene for å finne en felles fremtidig løsning, sier Hjortnæs.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer