Elbil i kollektivfelt

Strammer inn for elbilene på E18

Må minst være to i bilen om morgenen.

KOLLEKTIVFELTET: Statens vegvesen strammer inn for elbilene mellom Holmen og Sandvika. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix
KOLLEKTIVFELTET: Statens vegvesen strammer inn for elbilene mellom Holmen og Sandvika. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter en høringsrunde har Statens vegvesen bestemt at det blir innstramminger for elbilister på E18 mellom Holmen i Asker og Sandvika i Bærum.

Innstrammingen innebærer at det i tidsrommet 7 og 9 om morgenen må være minst to personer i elbilen for at de kan kjøre i kollektivfeltet på den aktuelle strekningen.

Tilsvarende ordning er allerede gjeldende mellom Sandvika og Oslos bygrense, samt på flere andre innfartsårer til byen.

Hvis man ikke er to i elbilen i det aktuelle tidsrommet, risikerer man en bot på 5500 kroner.

Trolig på plass til påske

Når den nye skiltingen er på plass, kan ikke Rita Johannessen, seksjonssjef i Statens vegvesen, si med 100 prosent sikkerhet. Overfor Budstikka sier hun at hun regner med at skiltene er på plass før påske.

– Skiltene bestilles en av de nærmeste dagene. Disse må så produseres og leveres vår entreprenør. Jeg antar det kan ta rundt 14 dager i produksjon og så må entreprenøren finne en tid det passer for montering, sier hun til avisen.

Bakgrunnen for saken er mange klager fra både bussjåfører og -passasjerer. Før saken ble sendt på høring, uttalte Johannessen at de hadde fått mange henvendelser om reisende som var misfornøyde med dagens ordning.

– I tillegg har vi gjort egne erfaring og dratt dit og sett. Erfaringene våre er at bussene blir hindret av elbiler og blir stående i kø, spesielt ved av- og påkjøringene, uttalte hun den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer