Strathcarron: Ny, lett, sterk og ujålete

En ny sportsbil er under utforming i England. Den er både lettere og har mer krefter enn Lotus Elise. I tillegg skal den bli billigere.

Klikk her for større bilde.
Klikk her for større bilde. Vis mer
Publisert

Strathcarron SC4 blir lansert i mars neste år. Nå jobbes det med de første prototypene. Firmaet utvikler både en bane-bil og en vanlig sportsbil. Produksjonsmodellen SC-4 skal være klar til produksjon i oktober 1999.

Ultralett

Strathcarron er en ultralett sportsbil. Den vil ha en vekt på bare 605 kilo, 70 kilo mindre enn hva Lotus Elise veier. Bane-modellen vil veie enda mindre; 505 kilo. De har greid å komme fram til en såpass lav vekt blant annet ved hjelp av et lett karosseri. Panelene er ikke laget av vanlig aluminium, men av Hylite, et produkt som brukes i luftfartsindustrien, og som er enda lettere enn aluminium.

Sykkel-motor

Motoren er opprinnelig en 1200cc Triumph motorsykkelmotor. Den har 4 sylindre og yter 125 hestekrefter i sportsbilvarianten. Til sammenligning yter Elise 120 hk, og hun har altså mer vekt å dra på. SC har en 6-trinns sekvensielt gearskifte, for å få enda bedre sportsfølelse.

Ujålete

SC har ikke servostyring. Den har ingen dører. Og den gir deg nesten ingen beskyttelse mot vær og vind. Dette er nok ikke bilen for de som er redde for å bli våt på nesa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer