Strengere EU-kontroll

Norge skal tilpasse seg Europa. Det får følger.

Nå øker antall sjekkpunkter fra ca. 85 til 150. Nåløyet blir mindre.  Foto: Colourbox
Nå øker antall sjekkpunkter fra ca. 85 til 150. Nåløyet blir mindre. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar ble det innført strengere regler for EU-kontroll, og vi fortalte tidligere i uken at dette kunne gå ut over de som har hentet ekstra krefter ut av motoren, det vil si trimmet bilen sin. Vi har også fortalt at ulovlig ettermonterte Xenon-pærer skal lukes ut. Men det stopper ikke der. Nå melder NAF om en lang rekke endringer som er innført. Fra nyttår blir det rundt 85 punkter som sjekkes, og fra nyttår 2015 skal dette økes til cirka 150 punkter.

Bakgrunnen er at kontrollen skal bli mer lik den kontrollen som gjennomføres i EU i dag. – Strengere regler gir flere sjekkpunkter enn tidligere, og vil si mye mer om bilens tilstand enn før. Trafikksikkerhetsmessig er dette bra for alle trafikkanter, sier Jarl Tyldum, teknisk konsulent i NAF.

Null hull blir vanskeligere

Grundigere kontroll av bilen din gjør at sjansen for merknader økes, og det blir vanskeligere å komme gjennom med en «feilfri» bil.

– Fra i år skal også flere av de elektroniske sikkerhetssystemene i bilen sjekkes, og vil da få frem feil som tidligere ikke kom frem. Flere sjekkpunkter vil gi mer trygghet på veiene, bidra til et bedre miljø og luke ut de farligste bilene, sier Tyldum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.