Nedtur for Volvo V60 Cross Country

Strøm-skuffelse for Volvo-fansen

Volvo V60 CC er en verdig avtager til den populære XC70, og den ble lovet som hybrid.

KUL BIL, MEN UTEN LADING: Vi tipper mange gledet seg til denne bilen som ladbar hybrid. Det skjer ikke allikevel. Foto: Jamieson Pothecary
KUL BIL, MEN UTEN LADING: Vi tipper mange gledet seg til denne bilen som ladbar hybrid. Det skjer ikke allikevel. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Vi testet Volvos mest spennende bil for nordmenn flest. Den har alle fordelene til en SUV og plass nok for en familie på fire. Vi snakker om Volvo V60 Cross Country.

Ved å heve karosseriet 7,5 cm i forhold til den ordinære V60, er V60 CC blitt et fullverdig SUV-alternativ, med sine 21 cm i bakkeklaring. Volvo har spesialutviklet understellet med demping, som skal forbedre fremkommelighet utenfor veien.

Ny XC70

Den nye V60 CC ligger størrelsesmessig tett opptil den svært populære Volvo XC70, som det nesten ble solgt hele 12.000 av i Norge, fra 2007 til 2016. Nordmenn er fortsatt glade i stasjonsvogner i denne størrelsen, noe VW merker med Passat, Skoda med Octavia og Volvo med V90.

Nye V60 er lengre og har strukket akselavstand, sammenlignet med forgjengeren som var veldig trang i baksetet. Det betyr at bakseteplassen er helt akseptabel for familien. Riktignok sliter fire stykker på 190 med benplassen, men hodet har nok plass opp til taket.

Bagasjerommet på 529 liter er et godt stykke bak de beste i størrelses-klassen, men er stort nok for de fleste. Man mister imidlertid 47 liter under gulvet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer