Styling av bil: Dette bør du vite!

Ønsker du å gi bilen din et individuelt preg, finnes det mye utstyr å velge mellom. I mange tilfeller kan dette gjøre bilen penere, men det finnes også mye som ikke er tillatt brukt. Vi forteller hva du har lov til.

Publisert

Vinduer

Vi har fått en del spørsmål om hva som gjelder av regler for tildekking av vinduer og "soting". Svaret kommer her:Det skal være mulig å se gjennom alle vinduer fra begge sider. Tildekking av ruter og folie som gir speileffekt fra utsiden er ikke lov.

Som solfilter godtas svakt farget glass som leveres fra produsent. Andre former for solfilter f. eks påsprøytet eller påklebet film tillates kun på bakrute og sidevinduer bak. Frontrute og sidevinduer, som fører skal har fri sikt igjennom, kan ikke påføres denne type solfilm. Bakruten kan ikke være så farget at ikke blålysene til utrykningskjøretøyer kan ses.

Lys

Utvalget av pærer til frontlys er stort og det kan gi positive effekter ved å velge gode pærer. Det er viktig at pærene godkjent i henhold til ECE-reg nr 37 eller at de er E-merket. Dette er trykket på pakningen eller på selve pæren. Da er du garantert god kvalitet og de er lovlige å bruke. H4 pærer skal være på 60/55W. Pærer leveres med effekt opp til 120W, men disse er ikke tillatt og de kan, på grunn stor varmeutvikling, gjøre at reflektoren i lykten blir ødelagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer