Styr unna bruktbil-fellene

Skjulte skader og heftelser er bare to problemer du kan få i fanget. Her er ti sjekkpunkter.

Publisert
Sist oppdatert

Hvert år omsettes det rundt 240.000 bruktbiler i Norge, og i dette markedet er konfliktnivået mellom selger og kjøper svært høyt. Forbrukerrådet får cirka 9.000 henvendelser hvert år.

Bruktbiler kan både kjøpes privat og av forhandlere.

- Problemene ved private kjøp er ofte knyttet til at både selger og kjøper har for lite kunnskap om biler. Kan man lite om bil, bør man vurdere å kjøpe bil gjennom en seriøs forhandler, mener advokat Mette Thorne Lothe i kontorfelleskap med Forbrukeradvokaten.

Harald Høiby i Forbrukerrådet advarer mot å ha full tillit til opplysninger som gis av private bruktbilselgere.

- Jeg tror nok folk kan være litt for godtroende når de kjøper bruktbil av privatpersoner. I tillegg er det nok dessverre slik at mange kjøper bil med følelsene - i stedet for med fornuften, sier han.

Forbrukerrådet og NAF kontaktes årlig av tusenvis av forsmådde bruktbilkjøpere. For å prøve å senke konfliktnivået i bruktbilmarkedet har de nå utviklet ni kjøpevettrregler for brukbil.

- Vi håper kjøpevettreglene vil gjøre det enklere å være bilkjøper. Følger du disse rådene, øker du sjansen for et smertefritt kjøp, sier direktør i Forbrukerrådet, Erik Lund-Isaksen til forbrukerportalen.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer