- Styr unna fredagen

Fremtind forventer mye trafikk på veiene i pinsehelga.

MYE TRAFIKK: Fremtind forventer mye trafikk på veiene i pinsehelga. Her fra Oslo sentrum på E18 ved Frognerkilen før pinsa i 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MYE TRAFIKK: Fremtind forventer mye trafikk på veiene i pinsehelga. Her fra Oslo sentrum på E18 ved Frognerkilen før pinsa i 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart pinse, som for øvrig er den siste runden med helligdag før jula, og med en ekstra fridag på mandag forventes det en del trafikk på veiene den kommende helga.

Bombrikkeselskapet Fremtind Service sier i en pressemelding at det fredag før pinse er mye mer trafikk på veiene sammenliknet med en normal fredag.

- Tallene viser at E18 Telemark har 30 prosent mer trafikk på fredag før pinse enn påfølgende fredag, mens E6 nordover har 18 prosent mer trafikk. Da skal det ikke voldsomt mye til før det kan bli kø og problemer, sier Svein Skovly i Fremtind Service i pressemeldinga.

- Styr unna fredag

Samtidig anbefaler moderselskapet Fremtind at dem som reiser med bil, styrer unna fredagen.

- Du kan forvente kø og kaos på fredag, så har du mulighet, bør du unngå å kjøre denne ettermiddagen, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind.

I fjor registrerte Fremtind 650 bilskader i pinsehelga alene, og det var flest bilskader på fredagen.

- La mobilen ligge

Hofstad-Nielsen forteller at mange biler på veien øker risikoen for ulykker og bilskader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.