- Styr unna fredagen

Fremtind forventer mye trafikk på veiene i pinsehelga.

MYE TRAFIKK: Fremtind forventer mye trafikk på veiene i pinsehelga. Her fra Oslo sentrum på E18 ved Frognerkilen før pinsa i 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MYE TRAFIKK: Fremtind forventer mye trafikk på veiene i pinsehelga. Her fra Oslo sentrum på E18 ved Frognerkilen før pinsa i 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart pinse, som for øvrig er den siste runden med helligdag før jula, og med en ekstra fridag på mandag forventes det en del trafikk på veiene den kommende helga.

Bombrikkeselskapet Fremtind Service sier i en pressemelding at det fredag før pinse er mye mer trafikk på veiene sammenliknet med en normal fredag.

- Tallene viser at E18 Telemark har 30 prosent mer trafikk på fredag før pinse enn påfølgende fredag, mens E6 nordover har 18 prosent mer trafikk. Da skal det ikke voldsomt mye til før det kan bli kø og problemer, sier Svein Skovly i Fremtind Service i pressemeldinga.

BILFERIE: Det er viktig å pakke bilen riktig, Ifølge NAF er usikret bagasje ofte årsaken til alvorlige personskader i trafikkulykker. Video: NAF Vis mer

- Styr unna fredag

Samtidig anbefaler moderselskapet Fremtind at dem som reiser med bil, styrer unna fredagen.

- Du kan forvente kø og kaos på fredag, så har du mulighet, bør du unngå å kjøre denne ettermiddagen, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind.

I fjor registrerte Fremtind 650 bilskader i pinsehelga alene, og det var flest bilskader på fredagen.

Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind. Foto: Fremtind
Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind. Foto: Fremtind Vis mer

- La mobilen ligge

Hofstad-Nielsen forteller at mange biler på veien øker risikoen for ulykker og bilskader.

- I tillegg nærmer vi oss årstida hvor det normalt skjer flere dødsulykker. Det stiller enda større krav til oss i trafikken, sier skadeforebygger og deler følgende råd:

- Unngå høy fart og forbikjøringer, og la mobilen ligge mens du kjører.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer