Styrmann med joystick i hånden

Å manøvrere seg frem mellom båter og brygger er ingen spøk. Amerikanske Maxum og Mercury lanserer nå en løsning på problemet: Styring ved hjelp av en joystick.

Styrmann med joystick i hånden

”Revolusjon” er en av betegnelsene Maxum tar i munnen når de snakker om sin nye stolthet. Kanskje har de rett. For finmanøvrering mellom bryggene har visselig forårsaket en skilsmisse eller to.

Joystick for landkrabber

”Control Max Docking System” har amerikanerne kalt sitt bidrag til et litt lykkeligere ekteskap. I korte trekk består systemet av tre propeller integrert i skroget. Dermed kan du manøvrere båten forover, bakover eller til siden - ved hjelp av en joystick! Du kan også rotere båten 360 grader. Dermed er det å legge til kai ikke lenger en aktivitet for en eksklusiv gruppe av gamle sjøulker.

- Største nyhet siden hekkaggregatet

Det største som har skjedd innen båtindustrien siden historiens første hekkaggregat så dagens lys, kaller Maxum og Mercury det nye navigasjonsredskapet. Og amerikanerne har da også lagt mye tid og krefter i prosessen: Ikke mindre enn tre år tok det ingeniørene fra andre siden av dammen å utvikle ”Control Max Docking System”. Etter år med utvikling og testing kunne de endelig presentere nyheten på båtmessen i Fort Lauderdale nå i høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer