Subaru Impreza: Fortsatt sterk, men billigere

Boxerdiesel i Impreza: Lavere motoreffekt gir bedre pris.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Subaru Impreza med sin meget originale boxerdiesel-motor er et spennende innslag i en ellers ganske uspennende bilkategori, nemlig Golfklassen (eller C-segmentet).

Med sin kraftfulle motor og flotte kjøreegenskaper imponerte den oss da vi kjørte den i april i fjor. Les testen her.

Først i verden

Nå forteller en pressemelding fra Subaru at det lanseres en ny versjon av verdens første dieselmotor av boxer-typen. Denne motoren, som i utgangspunktet er en toliter på 150 hestekrefter med et dreiemoment på 350 Nm, lanseres nå med lavere motoreffekt. Den "nye" motoren er nedtunet til 109 hestekrefter, men yter tross alt solide 300 newtonmeter.

Bedre pris

- Dette betyr lavere avgift og kunden får en bedre pris, sier informasjonsdirektør i Subaru Norge, Stian Thrane. Startprisen på Subaru Impreza Comfort med 109-hesters diesel er kr 289.900.

- Subaru Impreza har til nå blitt kjøpt av en litt yngre målgruppe enn den tradisjonelle Subarukunden, og vi håper at vår nye 109 hk vil bidra til å øke salget ytterligere, sier Thrane.

Thrane forteller DinSide at motoren har fått en liten nedgang i CO2-utslipp - på 3 gram - og at det gjelder både 150- og 109-hestersutgavene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer