Subaru klar med dieselmotor

Subarus nye dieselmotor kommer nå i en rekke modeller.

Publisert
Sist oppdatert

Det har tatt lang tid og mye tomprat, men nå nærmer det seg endelig lansering for Subarus første dieselmotor. Når det gjelder ytelser, er Subaru fortsatt litt knipne med informasjonen, men det er det ingen hemmelighet at det dreier seg om 150 hestekrefter og 350 newtonmeter fra 1.800 omdreininger.

Sprek

Dermed blir den unike bokserdieselen en relativt sprek motor som burde gi gode prestasjoner i modellene den er ment for. Først ut er Legacy og Outback allerede i mai. Så til høsten kommer Forester, og etter det igjen er det også trolig at Impreza får den sterke og langt gjerrigere motoren, sammenlignet med bensinversjonene.

Forbruk og CO2

Heller ikke forbrukstallene vil man ut med i detalj, men ut fra hva vi erfarer ligger CO2-utslippet i Legacy på rett under 150 gram, hvilket tilsvarer drøyt 0,55 liter per mil. Det er bra sammenlignet med konkurrentene, og ikke minst med tanke på at Legacy er utstyrt med permanent firehjulsdrift.

Prisene blir først klare tatt opptil norgeslanseringen i mai. Den offisielle avdukingen av Legacy og Outback med den nye motoren finner sted på Genève-utstillingen som åpner for publikum 6. mars. Da blir også de tekniske dataene offisielle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer