Subaru med ny kraftpakke

I løpet av høsten vil en helt nyutviklet boxermotor kjøre inn på det europeiske markedet, lover Subaru. Motoren med et slagvolum på tre liter og en ytelse på 209 hk kommer i første omgang bare til å sitte under panseret til Legacy Outback. Men billig blir det ikke.

Legacy Outback -- fra neste år med 209 hk
Legacy Outback -- fra neste år med 209 hk Vis mer

Til nå har Subaru utrustet toppmodellene i Legacy-serien med en firesylindret boxermotor på 2,5 liter. Dette er tydeligvis ikke lenger nok, derfor får fremtidens Legacy Outback eiere tilbud om seks sylindere som rommer tre liter.

30 prosent kraftigere

Til tross for at den nye boxermotoren fra Japan kun er 20 mm lengre enn sin firesylindrede slektning lover Subaru at både effekt og dreiemoment skal økes med 30 prosent i forhold til lillebror på 2,5 liter. Med andre ord vil ytelsen ikke være snauere enn 209 hk, og dreimomentet vil ligge på voksne 290 Nm.

Teknologi

Det er ikke mye som røpes om teknologien bak den nye treliteren. Men et og annet vet vi allerede: Motoren er bygd med doble overliggende kamaksler og hydrauliske motorfester. Dessuten er den utstyrt med direkte tenningssystem med en individuel coil til hver sylinder, noe som vil eliminere behovet for fordeler og tennpluggkabler. Produsenten hevder at dette er med på å gjøre motoren både økonomisk og effektiv. En variabel innsugingsmanifold og et totrinns eksosanlegg, som kontrolleres av motorens turtall og belastning, vil dessuten sikre at motorens driftsforhold vil være optimalt til enhver tid, skal vi tro Subaru.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer