Subaru Outback møter VW Passat Alltrack til kamp!

Dieselforbud og stadig strengere miljøkrav gjør at typiske norgesbiler, gjerne kjent som høyreiste familiebiler med firehjulstrekk, får det stadig tøffere.

KAMP: Klarer japanern å bryne seg på tyskern i denne duellen? Foto: Kasper van Wallinga
KAMP: Klarer japanern å bryne seg på tyskern i denne duellen? Foto: Kasper van Wallinga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men finnes det noe alternativ til de kjente og kjære firehjulstrekkerne med høy praktisk nytteverdi, mye plass og god komfort?

VW Passat Alltrack 2.0 TDi

Det var en gang da det knapt ble solgt annet enn stasjonsvogner her til lands, og noe av denne trenden henger fortsatt igjen.

Blant de modellene der det tilbys både sedaner og stasjonsvogner, er det knapt noen som velger sedanen. Men tidene har endret seg, og stasjonsvognen har fått konkurranse av SUV’ene.

Derfor ser vi at bilprodusentene liker å lage stasjonsvogner som er litt høyere enn ordinært, og som har fått ispedd sorte plastdetaljer på hjulbuer og andre steder hvor dette kan gi et røffere uttrykk.

Passat Alltrack er nettopp en slik bil, og kan på mange måter sammenlignes litt med det som ofte omtales som «crossover», en krysning av stasjonsvogn og SUV.LES OGSÅ: Klarer XC90 hamle opp med Q7?

Finslepen over tid

Med Passat har VW fintrimmet en suksessformel over tid. Det bærer den også preg av, selv om noen mener det kan bli en smule kjedelig. Heldigvis har ikke VW gått i fella ved å bli bitt av elefantsyken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer