Subaru tar en Toyota

Trezia skal den hete, og er snytt ut av nesa til Toyota.

Foto: Subaru
Foto: Subaru Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den som ønsker å sette seg inn i familetreet innen bilbransjen har litt å gjøre. Der er det stadige endringer, og de avler de utroligste produkter. På bilutstillingen i Paris i høst viste Toyota frem sin nye Verso-S, en liten MPV som skal ut og konkurrere med Opel Meriva, Honda Jazz og andre småbiler som ønsker å fremstå som store. Verso-S skal vi til Madrid å prøvekjøre i februar, og den kommer på markedet ikke lenge etterpå.

Verso-S, fire hjul på boks

Lansert i Japan

I dag kom meldingen vi egentlig var klar over, nemlig at Subaru også skal selge den samme bilen, med sin logo og eget navn. Subaru Trezia skal barnet hete. Subaru er snaue med informasjonen, og har levert oss et bilde av en halv grill og en frontlykt. Større hemmelighet er den likevel ikke, enn at den allerede er lansert i Japan, og finnes i full offentlighet på japanske nettsteder. Til våren kommer den også til Norge.

Et eksempel på en smart småbil.

Se bildene av Subaru Trezia:

Jazz med hybrid kommer til neste år

Vanskelig å prissette

Etter at vi så bilen i Paris var vi mer kritisk enn fornøyd. Bilen bærer sterkt preg av å være enkel og billig i produksjon. Det ville vært greit dersom vi hadde dratt noen fordeler av det, men i Norge vil bilen belastes med de samme avgiftene som mer komplette konkurrenter. Prisene vil derfor bli for lik gode konkurrenter. Foreløpig vet vi lite om motoriseringer, men mye tyder på at bilen kommer inn med en 1,3-liter og kanskje en 1,5-liter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer