Subaru viser elbil

Skal komme på markedet i 2021.

KOMMER ETTER: Subaru skal ifølge flere medier lansere fullelektrisk bil i 2021. Foto: SUBARU
KOMMER ETTER: Subaru skal ifølge flere medier lansere fullelektrisk bil i 2021. Foto: SUBARU Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om vi ser bort fra Nissan, er det slettes ikke veldig mange batterielektriske biler å spore fra de japanske produsentene.

Nå melder flere japanske nyhetsmedier at Subaru skal lansere en fullelektrisk bil med firehjulsdrift i 2021.

Hvorvidet det er en batterielektrisk, eller hydrogenelektrisk sier meldingene lite om.

Volkswagen med elbilrevolusjon

Ikke første gang

Men dette er ikke første gangen Subaru forteller om en helelektrisk elbil. Allerede i 2008 viste de frem en liten ladbar sak på bilmessen i Tokyo, uten at dette er noe vi har sett mer til i Europa.

De nye rapportene forteller at bilen blir en crossover på størrelse med Forester eller Outback, og det er ventet at denne skal bygges på selskapets nye globale plattform, utviklet av Fuji Heavy Industries.

Vi sparte 200 kroner dagen med elbil

Ikke bare elektrisk

Plattformen skal ikke bare brukes for den elektriske bilen, men også til biler med andre typer drivlinjer. Som vanlig er den japanske produsenten lite raus med sine uttalelser. Til bransjenettstedet Automotive News forteller likevel talsmann Masato Saito at en slik plattform vil være bygget for alle typer drivlinjer, også elektrisk.

Det er først og fremst Nord-Amerika som er hovedmålet, forteller han.

Foruten disse har Subaru allerede offentliggjort planer om sin første ladbare hybrid, som skal komme på markedet i 2018.

Subaru er en aktør med sterk tiltro til firehjulsdrift. Det er derfor ikke merkelig at også den helelektriske bilen er ventet å få drift på alle fire.

LES OGSÅ:

Slik vil de hevde seg mot Tesla
Dette er en svært attraktiv elbil
Tesla relanserer sin rimeligste bil

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer