Formel 1-teknologi på gata

Suges til bakken

Svær vifte skal gi supergrep på ny superbil.

FORMEL 1-TEKNOLOGI: Gordon Murray børster støv av sin suksessfulle vifte som suger bilen til bakken. Formel 1-bilen ble bare brukt i ett løp - som den vant. Nå skal vi snart se den på en gateregistrert bil. Illustrasjon Gordon Murray Design
FORMEL 1-TEKNOLOGI: Gordon Murray børster støv av sin suksessfulle vifte som suger bilen til bakken. Formel 1-bilen ble bare brukt i ett løp - som den vant. Nå skal vi snart se den på en gateregistrert bil. Illustrasjon Gordon Murray Design Vis mer
Publisert

Om denne bilen kommer i produksjon, blir det trolig verdens mest aerodynamikk-avanserte bil som verden har sett. Her gjøres det seriøse grep for å sikre nettopp grep.

Formel 1 konstruktør

Mannen mak den linjelekre superbilen er ingen ringere enn Gordon Murray. Han har utviklet Formel 1-biler i over 30 år for Brabham og McLaren og ført store navn som Ayrton Senna og Alain Prost til seiere.

Han har også ikon som McLaren F1 og Mercedes SLR McLaren på samvittigheten. Nå skal det sies at han aldri har vært spesielt fornøyd med å ha sistnevnte, for Mercedes krevde for mange kompromisser, men likevel.

Siden 2007 har han drevet Gordon Murray Design, og der er derfra denne superbilen kommer.

Den linjelekre og superkule Gordon Murray Automotive T. 50 blir allerede kalt arvtakeren til McLaren F1, for den ser fantastisk ut.

Og det er hekken som får størst oppmerksomhet. For den preges av en 44 cm stor vifte og et rør rett inn i bilen. Dens oppgave er regelrett å suge bilen fast i bakken når du trenger skikkelig veigrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer