Super 3-er

Mazda vil fortsatt være med å konkurrere i klassen for overmotoriserte kombikupéer. 3 MPS kommer snart.

Super 3-er
Publisert
Sist oppdatert

Den nye 3-eren ble lansert tidligere i år, og nå kommer MPS. MPS står for Mazda Performance Series. Mazda 3 MPS kan mer eller mindre sammenlignes med Ford Focus RS, Subaru Impreza WRX STI, Golf R20 (som er på trappene) og Audi S3.

Det er et viktig punkt som skiller disse bilene fra hverandre. Noen av dem har forhjulsdrift og noen har firehjulsdrift. Slik sett er det én rå bil i denne klassen, og det er Subaruen. Den er en drøm på veien og har også konvertert fra sedan til kombikupé. Ford Focus RS er den nyeste av disse og har ikke mindre enn 305 hestekrefter hektet på forhjula!

Mazda legger seg i samme gate med 3 MPS. Den får en 2,3-liters motor med 260 hestekrefter ved 5.500 omdreininger. Maksimalt dreiemoment er 380 newtonmeter som slår til ved 3.800 omdreininger.

Mazda sier de har jobbet med fenomenet "Torque-steer" som betyr at det river i rattet ved hard akselerasjon. Det kan oppleves på biler med kraftige motorer og kun forhjulsdrift. På 3 MPS er både motorstyring, LSD-differensial og stikkaksler ut til hjula modifisert for å få bedre grep på hjula og ikke minst bedre retningssans på bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer