Dobler rekkevidden på elbiler

Super-batteriet er klart neste år

Neste sommer lover Toyota å lansere elbil-batteriet som gir dobbel rekkevidde og betraktelig kortere ladetiden.

FRAMSKYNDER ELBIL-PLANENE: Toyotas Europa-sjef Didier Leroy fikk æren av å vise fram fabrikkens nyeste elbil-konsept på forrige Tokyo-utstilling. En helt ny batteritype er langt bedre enn dagens elbil-batterier. Foto: Rune Korsvoll
FRAMSKYNDER ELBIL-PLANENE: Toyotas Europa-sjef Didier Leroy fikk æren av å vise fram fabrikkens nyeste elbil-konsept på forrige Tokyo-utstilling. En helt ny batteritype er langt bedre enn dagens elbil-batterier. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har ikke vært i fremste rekke i elbil-racet. Nå framskynder imidlertid den japanske bilprodusenten sine plane planer med fem år.

Under en pressekonferanse i Tokyo, sist fredag, sa Shigeki Terashi, som har det øverste ansvaret for forskning og utvikling i Toyota, at målet nå er å selge 5,5 millioner elektrifiserte biler i 2025 – ikke i 2030 som tidligere uttalt planlagt.

Du kan se video fra pressekonferansen litt lenger ned i artikkelen.

Så mange som én million av disse kan bli rene elbiler. Dinside skrev akkurat om Toyotas ti elbiler, som skal komme i løpet av kort tid.

Batteri-revolusjon

Sentralt i disse planene står et nytt «solide-state»-batteri, som ifølge Terashi vil være klart allerede til sommer-OL i Tokyo neste år. I stedet for flytende elektrolytter, består innmaten i et slikt batteri av en fast form.

Nøyaktig hva, vet vi ennå ikke. Flere andre jobber med å utvikle slike batterier, og alt fra en spesiell type glass til mineralet granat kan være mulig innmat.

Batteriet til Toyota skal ha opp mot tre ganger høyere energitetthet, og gir dermed langt større rekkevidde og lades betydelig raskere enn dagens batterier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer