Super-Evo lansert

Med over 400 hester blir Evolution X FQ-400 en eksplosiv fartsdjevel.

Super-Evo lansert
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke første gang den engelske grenen av Mitsubishi Motors kommer med en spesialversjon av Lancer Evo, og mange husker sikkert FQ-300-versjonene av forgjengeren til sportssedanen vi i dag kjenner som Lancer Evolution hos oss og Evo X i Japan og England.

Oppgradert

Her kommer oppfølgeren, og hvilken oppfølger! Den kjente 2.0 MIVEC-motoren er blitt oppgradert med nytt innsprøytningssystem, ny turbolader med økt ladeevne og dertil hørende ladeluftkjøler med høyere kapasitet, et nytt eksosanlegg og omprogrammering av motorens styringsenhet.

Over 400 hk

Resultatet er denne eksplosive FQ-400 som - noe navnet gir en indikasjon på - produserer mer enn 400 hestekrefter. Dreiemomentet på 525 newtonmeter er tilgjengelig ved 3.500 omdreininger.

Stivere og lavere

Firehjulsdriftssystemet med aktiv senterdifferensial, som er effektivt i utgangspunktet, er det samme, men for å omgjøre maksimalt med krefter til akselerasjon er bilen senket, den har bredere sporvidde og oppstivet understell med Eibach-fjærer og Bilstein-støtdempere. Nye 18-tommers lettvektsfelger hører med til FQ-400-utstyret, likeledes forsterkede bremser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer