Superbil-invasjon i Norge!

Kl. 10.00 onsdag morgen rullet en unik og oppsiktsvekkende kortesje ut av Kiel-fergen i Oslo.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (DinSide Motor): Den som kjøper en Mercedes SLR McLaren (en bil som ny har kostet fra cirka fem millioner kroner og oppover), blir automatisk medlem av en selekt klubb - Club SLR. Klubben inviterer sine medlemmer på eksotiske arrangementer, blant dem opplevelsesreisen "Midnight Sun Tour" som har utgangspunkt i Oslo, tar en sving via vestlandske fjordlandskap opp til Ålesund, dreier østover inn i Sverige og ender opp i Stockholm - med en ekstraetappe til Gøteborg for de som ønsker det.

Snasen karavane

For bivånerne av denne ekslusive karavanen blir synet minst like spektakulært som det SLR-eierne kan nyte fra sine bilseter. Her har vi nemlig hele 13 eksemplarer av Mercedes' superbil SLR McLaren i forskjellige varianter. Det var et kompakt oppbud med pressefotografer som, sammen med Mercedes-representanter fra Tyskland utgjorde velkomstkomité på Hjortneskaia da de eksklusive råskinnene kjørte i land. Derfra gikk turen til Mercedes-forhandleren Autostern hvor bilene ble stilt opp på parkeringsplassen.

Mercedes' mest eksklusive

Vi fikk deretter anledning til å treffe en av topplederne i Daimler-konsernet, som eier Mercedes-Benz. Detlef Barthelmes er direktør for salg og marketing i nivået "Eksklusiv 2", altså det høyeste nivået i Mercedes-produktspekteret. Her håndterer man kun det snevre markedet for superluksusmerket Maybach på den ene siden og altså SLR McLaren på den andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer