Test: Audi R8 Performance

Superbil mot strømmen

Da R8 Plus kom i fjor var toppen av kransekaken ferdig, trodde vi. Nå har Audi pyntet på enda et lag, med oppdatert utseende og enda mer hestekrefter.

ENDA MER HÅRETE: Nye Audi R8 Performance er barskere, raskere og sintere enn noensinne. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem skulle trodd? Etter en hel-elekrifisert stand på Genève i fjor, trodde vi at biler med ren sugemotor fra Audi måtte hvile i fred.

Men akkurat som Jesus; rett etter påske dukket den opp igjen, Audi R8 i ny forpakning. Fortsatt fri for alt som forbindes med miljø og kunstig innpust, og attpåtil med 10 ekstra hestekrefter.

5,2 liter med 620 fantastiske, rene og dopingfrie hestekrefter. Skånet for turbo, kompressor eller elmotor - forbrenningsmotor i sin reneste form, med en lyd som matcher kreftene. Tom Jones møter Burt Reynolds - legendarisk lyd med bart og hårete brystkasse!

Bråkebøtte

Lyden fra V10-motoren er pur lyd-perfeksjon. Trykk på den røde startknappen på rattet og motoren fyrer i gang fra kaldt som om du allerede har tatt en heftig runde på banen.

Audi har lagt til at motorlyden er på sitt heftigste, fra start med litt ekstra høyt turtall før lyden, og motoren roes ned etter noen sekunder. Ekstremt barnslig, men utrolig gøy! Med R8 skal du ikke bare se og bli sett, du skal høre og bli hørt.

V10-motoren kan du piske helt opp til 8.700 omdreininger, og med sju trinns S-tronic-girkasse havner du i rødsonen rimelig ofte. Så er det en et lite dilemma:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer