Superbilen Viper til Europa

Man kan si hva man vil om amerikanske sportsbiler. Men ingen kan nekte for at Dodge Viper er en usedvanlig muskuløs roadster. Snart kommer den til Europa.

Publisert
Sist oppdatert

V10-motor med 8,3 liter slagvolum, 500 hestekrefter og 712 newtonmeter. Resultat: 0 til 100 på 4,5 sekunder og toppfart på 305 kilometer i timen. Dodge Viper SRT-10 er uten tvil en av verdens råeste, serieproduserte roadstere.

Problemer med støykrav

SRT-10, som er tredje generasjon Viper, ble satt i produksjon i 2002. Men i motsetning til sin forgjenger har den ikke vært solgt i Europa. Mens forrige generasjon Viper ble markedsført i Europa fra 1993 til 2001 under Chrysler-navnet, har SRT-10 ikke klart å tilfredsstille de europeiske støykravene.

Spydspiss for Dodge-merket

Men nå har Daimler-Chrysler bestemt seg for at Dodge skal bli et globalt merke. Derfor er det besluttet at Viper SRT-10 skal tilpasses europeiske krav. Dette skal oppnås ved å bytte ut rundt 50 komponenter. Den viktigste endringen er å flytte de sidemonterte eksosrørene til bilens bakpart. Den lille ombyggingen vil bli utført i Zeebrugge i Belgia.

Dodge Viper SRT-10 vil åpenbart ha som oppdrag å styrke Dodge-navnet i Europa. Salget starter i desember.

 • Store bilder av Dodge Viper SRT-10 finner du her.
 • Du finner vår første omtale av bilen her.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer