Supergjerrig mikrobil fra Volkswagen

I september uttalte Volkswagen-sjef Ferdinand Piëch at konsernet vil presentere en såkalt enlitersbil innen to år. Vår samarbeidspartner Automedia er som vanlig tidlig ute, og har gjort seg tanker om hvordan bilen vil se ut.

Publisert

Volkswagen har de siste årene satset hardt på å utvikle ekstremt drivstoff-gjerrige biler. Et av resultatene er Volkswagen Lupo 3L TDI. Denne bilen har en tresylindret turbodieselmotor med 1,2-liters slagvolum. Ved hjelp av direkteinnsprøytning har motoren blitt usedvanlig gjerrig, og klarer seg faktisk med under 0,3 liter drivstoff per mil ved blandet kjøring. Derav navnet Lupo 3L, som viser til at motoren ikke bruker mer enn tre liter diesel hver tiende mil. Lupo, som er noe mindre enn Polo, tas imidlertid ikke inn til Norge.

500 kilo

Nå snakkes det altså om at Volkswagen er i ferd med å utvikle en enda mer gjerrig bil, som skal klare seg med fantastiske 0,1 liter per mil. For at man i det hele tatt skal komme i nærheten av et så beskjedent drivstoff-forbruk, må kjøretøyets vekt være svært lav.

Hvis målet er lav vekt, er selvsagt den enkleste løsningen å lage en liten bil. Automedia regner derfor med at bilen vil bli en kort toseter, der de to passasjerene sitter bak hverandre. I tillegg vil Volkswagen helt sikkert ta i bruk eksklusive og lette materialer som aluminium og karbonfiber. Dermed vil kjøretøyets vekt sannsynligvis havne rundt 500 kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer