Supergod nybilgaranti

Hyundai innfører nå fem år nybilgaranti - uten kjørelengde-begrensning.

Publisert
Sist oppdatert

Ved begynnelsen av 2000-tallet var det fortsatt en rekke norske bilimportører som kun tilbød sine kunder 1 år nybilgaranti. Siden den gang har det skjedd store endringer på nybilgaranti-fronten her i landet. I dag er det ikke en eneste offisiell importør som avspiser sine kunder med en så svak garanti. Selv 2 år nybilgaranti fremstår i dag som meget svakt og tilbys av kun fire merker: BMW, Mini, Porsche og US-Ford (de amerikanske Ford-utgavene).

3 år/100.000 det vanlige

Normalen i dag er 3 år nybilgaranti knyttet opp mot en kjørelengdebegrensning på 100.000 kilometer. Hele 35 av 44 merker har valgt å legge seg på denne linjen.

2002: Fri kjørelengde hos Hyundai

Enkelte importører har imidlertid ikke nøyd seg med å tilby de samme garantivilkårene som "alle andre". Hyundai valgte for eksempel allerede i 2002 å fjerne kjørelengdebegrensningen og ble dermed første merke som kunne friste med 3 år/fri kjørelengde.

2005: 5 år hos Chevrolet

Så - i 2005 - valgte Chevrolet (tidligere Daewoo) å etterape Mitsubishi ved å innføre 5 år nybilgaranti/100.000 kilometer. Mitsubishi hadde som eneste bilmerke kunnet friste med en slik garanti helt siden 1991. Det hører imidlertid med til historien at samme importør står bak de to merkene. I ettertid har samme importør valgt å melde Fiat 500 inn i "femårsklubben". De andre Fiat-modellene selges imidlertid med 3 år garanti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer