Supergod nybilgaranti

Hyundai innfører nå fem år nybilgaranti - uten kjørelengde-begrensning.

Publisert
Sist oppdatert

Ved begynnelsen av 2000-tallet var det fortsatt en rekke norske bilimportører som kun tilbød sine kunder 1 år nybilgaranti. Siden den gang har det skjedd store endringer på nybilgaranti-fronten her i landet. I dag er det ikke en eneste offisiell importør som avspiser sine kunder med en så svak garanti. Selv 2 år nybilgaranti fremstår i dag som meget svakt og tilbys av kun fire merker: BMW, Mini, Porsche og US-Ford (de amerikanske Ford-utgavene).

3 år/100.000 det vanlige

Normalen i dag er 3 år nybilgaranti knyttet opp mot en kjørelengdebegrensning på 100.000 kilometer. Hele 35 av 44 merker har valgt å legge seg på denne linjen.

2002: Fri kjørelengde hos Hyundai

Enkelte importører har imidlertid ikke nøyd seg med å tilby de samme garantivilkårene som "alle andre". Hyundai valgte for eksempel allerede i 2002 å fjerne kjørelengdebegrensningen og ble dermed første merke som kunne friste med 3 år/fri kjørelengde.

2005: 5 år hos Chevrolet

Så - i 2005 - valgte Chevrolet (tidligere Daewoo) å etterape Mitsubishi ved å innføre 5 år nybilgaranti/100.000 kilometer. Mitsubishi hadde som eneste bilmerke kunnet friste med en slik garanti helt siden 1991. Det hører imidlertid med til historien at samme importør står bak de to merkene. I ettertid har samme importør valgt å melde Fiat 500 inn i "femårsklubben". De andre Fiat-modellene selges imidlertid med 3 år garanti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.