Superluksus fra Mercedes

Maybach Zeppelin gjenoppstår. Mer luksus og mer krefter er visst det som trengs nå.

Publisert
Sist oppdatert

Maybach-merket har ikke vært for Mercedes-Benz den uforbeholdne suksess de hadde håpet på. Modellene med det celebre emblemet har solgt dårligere enn konkurrentene og merkegjenkjennelsen har vært laber. For et års tid siden var det sågar vurdert å legge ned hele merket.

Men Mercedes har besluttet at det som må gjøres i disse krisetider er å tilby noe enda råere, ekstravagant og luksuriøst, og nok en gang har de gravd i førkrigshistorien for å finne en passende referanse.

Legende

Resultatet er denne gedigne luksusdoningen som har fått modellnavnet med legendenes sus over seg: Maybach Zeppelin. Den skal vises på bilutstillingen i Genève tidlig i mars.

100 biler

Bilen er basert på Maybach 57 (standard akselavstand) og Maybach 62 (lang akselavstand), men for å understreke Zeppelin-utførelsens eksklusivitet skal den kun produseres i 100 eksemplarer.

640 hk

Motoren har fått et kraftløft i forhold til foregående Maybach-utgaver, og nå er det hele 640 hestekrefter V12-motoren på seks liter kan by på. Dreiemomentet når solide 1.000 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer