Superpopulære folke-SUVer

Ved utgangen av april var folke-SUVen Mitsubishi Outlander Norges fjerde mest populære personbil. Blant de 16 mest solgte modellene finner vi hele seks folke-SUVer.

Publisert
Sist oppdatert

Så langt i år er det solgt nesten 1.400 eksemplarer (1.393) av DinSides favoritt i folke-SUV-klassen; Mitsubishi Outlander. Det innebærer en markedsandel på hele 3,3 prosent og en fjerdeplass på bestselgerlisten. Kun den aldrende Volkswagen Golf (1.964 eksemplarer), den nye Ford Mondeo (1.917) og den middelaldrende Volkswagen Passat (1.790) har lokket til seg flere nybilkunder enn Outlander.

Qashqai

På åttendeplass finner vi Nissan Qashqai. Qashqai er relativt liten og leveres også som forhjulstrekker, noe som betyr at den befinner seg i grenseland når det kommer til "folke-SUV"-klassifiseringen. De firehjulsdrevne utgavene er imidlertid reelle konkurrenter til den minste folke-SUVen - Toyota RAV4. Så langt i år har Nissan funnet kunder til mer enn tusen eksemplarer (1.027) av bilen med det kompliserte navnet.

X-Trail

Nissan er forøvrig i den unike situasjon at de har to SUV-modeller inne på topp-20-listen. På 16.-plass finner vi nemlig Nissan X-Trail, som nylig kom i ny og større utgave - om enn med et nesten uendret utseende. Drøye 700 eksemplarer (727) er solgt så langt i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer