Superspennende Skoda på vei

Skoda gjør det svært godt i Norge for tiden. Når er det klart at neste generasjon Superb vil komme som stasjonsvogn, noe som gjør merket enda mer interessant.

Publisert
Sist oppdatert

Vi var blant dem som lot oss imponere over første generasjon Skoda Superb, som ble introdusert her i landet sommeren 2002. Skodas nye flaggskip kunne nemlig skilte med oppsiktsvekkende god plass, svært høy kvalitetsopplevelse, masse utstyr - og meget konkurransedyktige priser.

Kannibalisering?

Sett fra et norsk perspektiv har imidlertid dagens Superb én stor svakhet - den finnes kun som sedan. Vi vet ikke hva som er den reelle årsaken til at Skoda aldri introduserte en stasjonsvognutgave av sitt flaggskip. Onde tunger vil imidlertid ha det til at Volkswagen-konsernet ikke tok sjansen på en stasjonsvognutgave av Superb, fordi en slik bil ville kunne stjele mange kunder fra stasjonsvognutgavene av Volkswagen Passat, Audi A4 og Audi A6.

Kommer i 2009

Det første offisielle bildet av andre generasjon Skoda Superb, som vil bli avduket i Geneve i mars 2008.
Det første offisielle bildet av andre generasjon Skoda Superb, som vil bli avduket i Geneve i mars 2008. Vis mer
Hvis den norske Skoda-importøren velger å tilby like velutstyrte utgaver og like konkurransedyktige priser som for dagens utgaves vedkommende, snakker vi om en bil som kan bli svært spennende.
Skoda Superb under testing i USAs Death Valley.
Skoda Superb under testing i USAs Death Valley. Vis mer


Men denne gangen er det altså klart at Skoda vil få lov til å lage en stasjonsvognutgave av sin største modell. Sedan-utgaven vil imidlertid komme først. Denne vil bli avduket på Geneve-messen i mars 2008. Den norske Skoda-importøren kan imidlertid fortelle at stasjonsvognutgaven vil komme i 2009.

Enda bedre plass?

Fordi andre generasjon Superb ennå ikke er lansert, kan vi foreløpig ikke vite om den er en god bil eller ikke. Men med tanke på hva Skoda har fått til de siste årene, vil vi imidlertid bli overrasket hvis ikke nye Octavia fremstår som en konkurransedyktig bil. I tillegg blir bilen 3,5 centimeter lengre enn dagens utgave, noe som i beste fall kan bety enda bedre innvendig plass.

4x4 og DSG

Det er i tillegg klart at Superb vil bli tilgjengelig med firehjulsdrift. Skoda har også opplyst at bilen vil bli tilbudt med en syvtrinns DSG-girkasse (meget effektiv halvautomatisk sjalteredskap). Hvis den norske Skoda-importøren velger å tilby like velutstyrte utgaver og like konkurransedyktige priser som for dagens utgaves vedkommende, snakker vi om en bil som kan bli svært spennende.

Åttede mest solgte merke

I dag har Skoda en relativt liten produktpalett og utvalget er begrenset til fire modeller - Fabia, Roomster, Octavia og Superb. Til tross for det begrensede modellutvalget ligger Skoda an til å bli Norges åttende mest populære bilmerke i 2007. Dette er en stor fremgang sammenlignet med 2006, da Skoda havnet på en 12.-plass.

Norges syvende mest solgte modell

Dagens Superb
Dagens Superb Vis mer


Hemmeligheten bak Skodas suksess er i første rekke Octavia, som i skrivende stund ligger an til å bli Norges syvende mest solgte bilmodell, foran modeller som Peugeot 307, Toyota Yaris, Ford Mondeo, Volkswagen Touran og Audi A4.

Superb stasjonsvogn kommer altså i 2009. Prisene er selvsagt ikke klare, men dagens Superb sedan starter på 288.000 kroner.

Relaterte artikler:

 • NYHET: Ny storbil fra Skoda
 • SPIONBILDER: Smakebit på neste Skoda Superb
 • TEST: Skoda Superb 1.9 TDI
 • TEST: Skoda Superb 1.8T
 • TEST: Skoda Superb 1.9 TDI 100 hk
 • Her finner du mer Skoda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer