Superspennende Skoda på vei

Skoda gjør det svært godt i Norge for tiden. Når er det klart at neste generasjon Superb vil komme som stasjonsvogn, noe som gjør merket enda mer interessant.

Publisert
Sist oppdatert

Vi var blant dem som lot oss imponere over første generasjon Skoda Superb, som ble introdusert her i landet sommeren 2002. Skodas nye flaggskip kunne nemlig skilte med oppsiktsvekkende god plass, svært høy kvalitetsopplevelse, masse utstyr - og meget konkurransedyktige priser.

Kannibalisering?

Sett fra et norsk perspektiv har imidlertid dagens Superb én stor svakhet - den finnes kun som sedan. Vi vet ikke hva som er den reelle årsaken til at Skoda aldri introduserte en stasjonsvognutgave av sitt flaggskip. Onde tunger vil imidlertid ha det til at Volkswagen-konsernet ikke tok sjansen på en stasjonsvognutgave av Superb, fordi en slik bil ville kunne stjele mange kunder fra stasjonsvognutgavene av Volkswagen Passat, Audi A4 og Audi A6.

Kommer i 2009

Men denne gangen er det altså klart at Skoda vil få lov til å lage en stasjonsvognutgave av sin største modell. Sedan-utgaven vil imidlertid komme først. Denne vil bli avduket på Geneve-messen i mars 2008. Den norske Skoda-importøren kan imidlertid fortelle at stasjonsvognutgaven vil komme i 2009.

Enda bedre plass?

Fordi andre generasjon Superb ennå ikke er lansert, kan vi foreløpig ikke vite om den er en god bil eller ikke. Men med tanke på hva Skoda har fått til de siste årene, vil vi imidlertid bli overrasket hvis ikke nye Octavia fremstår som en konkurransedyktig bil. I tillegg blir bilen 3,5 centimeter lengre enn dagens utgave, noe som i beste fall kan bety enda bedre innvendig plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer