Lexus LF-Z

Supertøff elbil med fly-teknologi

Sjekk rattet i den nye konseptbilen til Lexus. Det avslører at bilen styres på samme måte som et moderne fly.

ALLEREDE NESTE ÅR?: Amerikanske medier skal ha fått bekreftet at den elektriske konseptbilen Lexus LF-Z vil komme som produksjons-modell allerede mot slutten av neste år. Teknologien i bilen er like spennende som utseendet. Foto: Lexus
ALLEREDE NESTE ÅR?: Amerikanske medier skal ha fått bekreftet at den elektriske konseptbilen Lexus LF-Z vil komme som produksjons-modell allerede mot slutten av neste år. Teknologien i bilen er like spennende som utseendet. Foto: Lexus Vis mer
Publisert

Lexus har ikke vært i fremste rekke når det gjelder å utvikle elektriske biler. Heller blant de tregere. Med LF-Z elektriske konsept tar imidlertid Toyotas luksusbil-divisjon et stort sprang inn i en verden av elektriske biler. Denne bilen kan være på veien allerede mot slutten av 2022.

Utseendet taler for seg selv. Bilen ser utrolig kraftfull og barsk ut og viser en helt ny design-retning sammenliknet med de mer tradisjonelle bilene som Lexus har på veien i dag. Samtidig har den 4,9 meter lange bilen nok plass til en familie.

Allerede neste år?

Hvor mye av dette utseendet som blir igjen når produksjonsmodellen kommer på veien, er usikkert, men Spiros Fotinos, som er produktsjef for Toyota i Europa, lover følgende:

- Både stilen og teknologien i LF-Z vil du finne igjen i modeller som Lexus lanserer før 2025.

Det amerikanske magasinet Roadshow hevder imidlertid å ha fått bekreftet fra kilder i Lexus USA at LF-Z kommer som produksjonsmodell allerede mot slutten av neste år.

Rekkevidde 600 kilometer

Selv om utseendet er nytt og barskt, er teknologien i bilen enda mer spennende. At LF-Z har et 90 kWt batteri som skal gi en rekkevidde på rundt 600 kilometer, er ikke revolusjonerende. Heller ikke motoren på 640 hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.