Bruktbil

SUV-ene med flest og færrest feil

Hvilken SUV bør du satse på når du skal kjøpe brukt? Vi har plukket ut de 14 mest feilfrie fra den store TÜV-rapporten 2020.

FÆRREST FEIL: Færrest feil av alle bilene i TÜV-rapporten for 2020, har SUV-en Mercedes GLC. Mange SUV-er er blant de beste bilene i undersøkelsen. Foto: Markus Pentikainen
FÆRREST FEIL: Færrest feil av alle bilene i TÜV-rapporten for 2020, har SUV-en Mercedes GLC. Mange SUV-er er blant de beste bilene i undersøkelsen. Foto: Markus Pentikainen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et bruktbilkjøp er et spill med mange variabler. Du skal helst finne en bil som er kjørt lite, som er godt vedlikeholdt og til en best mulig pris. Moderne biler er så kompliserte at det er umulig for vanlige bilkjøpere å avsløre alle feil. Derfor kan denne ferske rapporten fra TÜV være til god hjelp.

Tester åtte millioner

Bilene som TÜV (en sammenslutning av tyske selskaper som foretar sikkerhetsgodkjenninger av biler) har testet er i forskjellige årsklasser - fra «inntil 3 år gamle» og oppover til «inntil 9 år gamle».

Til grunn for rapporten ligger feil og mangler som har med sikkerhet og driftssikkerhet å gjøre på nesten åtte millioner biler som er testet mellom juli 2018 og juni 2019.

Modellene er stort sett identiske med de vi finner på norske veier og har en årlig kjørelengde på i underkant av 15.000 kilometer - omtrent lik den for norske biler. De erfarne testerne kjenner godt til styrkene og svakhetene til de enkelte bilmodellene.

Mercedes GLC aller best

Best av alle bilene i rapporten er SUV-en Mercedes GLC. Den befinner seg naturlig nok i klassen for de yngste bilene. Med en feilprosent på bare 2,1 er den langt bedre enn de dårligste i klassen, som har en feilprosent på godt over 10. Mazda CX-3 er en mye rimeligere bil, men også en av de mest feilfrie i klassen «Inntil 3 år gamle».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.