Gode bruktbiler

SUV-ene som aldri stopper

Den ble aldri en stor suksess i Norge, men burde kanskje blitt det. Mitsubishi ASX er den mest driftssikre SUV-en i ADACs nye nødstopp-statistikk.

«SMART OG IMPONERENDE»: Det skrev vi i en av våre tester av Mitsubishi ASX. I den nye nødstopp-statistikken til ADAC har den færrest nødstopp langs veien av alle SUV-ene. Foto: Mitsubishi
«SMART OG IMPONERENDE»: Det skrev vi i en av våre tester av Mitsubishi ASX. I den nye nødstopp-statistikken til ADAC har den færrest nødstopp langs veien av alle SUV-ene. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert

ADAC er Norges Automobil-Forbunds søsterorganisasjon i Tyskland. I løpet av det siste året har «de gule englene», som veipatruljene deres kalles, rykket ut til 3,4 millioner biler med nødstopp langs tyske veier i 2020.

Det er på bakgrunn av problemene til disse bilene ADAC lager sin nødstopp-statistikk.

Vi har gått igjennom alle de 109 bilmodellene som er fra tre til ti år gamle og plukket ut de SUV-ene som stort sett bare går og går uten problemer. Det er store forskjeller på de driftssikre og de som stopper mye langs veien.

Super bruktbil

Færrest problemer av alle har altså den kompakte SUV-en Mitsubishi ASX, med 0,8 nødstopp per 1000 kjøretøyer. Den kom til Norge sommeren 2010 og ble en av de mest solgte bilene her i landet i 2011. Den kom både med to- og firehjulstrekk og var relativt rimelig. «Smart og imponerende», skrev vi i en av våre tester.

De neste årene ble salget likevel relativt lite, blant annet på grunn av sterk konkurranse fra nye SUV-er i klassen.

Stopper mye

Nå er ikke ASX lenger i utvalget til Mitsubishi i Norge. Som bruktbil kan den imidlertid være et svært godt valg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer