SUV i test: Den store oversikten

Dinside tester folkesuver løpende, og her er oversikten over de mest aktuelle modellene vi har testet, med våre anbefalinger.

KOMPAKTE: To av de nyeste folkesuvene på markedet under en duell i fjor sommer: Honda HR-V (til venstre) og Mazda CX-3. Begge tilhører kompaktkategorien blant folkesuvene. Foto: KASPER VAN WALLINGA
KOMPAKTE: To av de nyeste folkesuvene på markedet under en duell i fjor sommer: Honda HR-V (til venstre) og Mazda CX-3. Begge tilhører kompaktkategorien blant folkesuvene. Foto: KASPER VAN WALLINGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kompakte og mellomstore SUV-ene er den typen bil som selger best i Norge i dag, ledet an av Toyota RAV4. Mitsubishi Outlander og Mazda CX-5. Nylig kom RAV4 som hybrid og Outlander selger best som ladbar hybrid - PHEV - så det er slett ikke bare diesel som gjelder.

Nyest på dette markedet er Volkswagens helt nye Tiguan - også den vil komme som ladbar hybrid etterhvert.

Fra 300.000

I denne sammenstillingen har vi konsentrert oss om de såkalte folkesuvene. Dette er altså biler som har en innstegspris fra under 300.000 kroner, oftest under 400.000, og noen til under en halv million.

Trenger man 4x4?

SUV er i de fleste tilfeller dyrt i forhold til andre bilkategorier - i det minste hvis man insisterer på at den skal ha firehjulstrekk. Det kan derfor være verdt å spørre seg om man virkelig trenger drift på alle fire - eller om det hovedsaklig er gleden av å sitte høyt og ha godt utsyn som frister. Vi tror mange av de som betaler titusener ekstra for 4x4 (mer enn én av tre bilkjøpere her til lands), egentlig godt kunne klart seg uten det som ligger bak de to firetallene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer