SUV-kabriolet fra Audi

Audi Cross Cabriolet kombinerer to bilklasser som vanligvis har lite med hverandre å gjøre.

Publisert
Sist oppdatert

BMW har nylig vist Concept X6, en slags krysning mellom SUV og kupé. Nå er det Audi sin tur til å ”SUVifisere” kjøretøyer som vanligvis har hatt fint lite med terrengkjøring å gjøre. Men det er en forskjell: BMW X6 kommer snart som produksjonsbil. Audi Cross Cabriolet er nok først og fremst et pr-påfunn.

Firehjulsdrift og sterk motor

Utseendet er i beste fall uvant. Fronten er typisk Audi med en stor, vidåpen grill i sentrum. Videre bakover registrerer vi at Cross Cabriolet er en fireseters bil med to dører. Firehjulsdrift er selvsagt på plass og det er kanskje ikke så dumt når motoren er 3,0 liter stor. Dieselmaskinen er den samme som sitter i blant andre nye A4 og yter voksne 240 hestekrefter og 500 newtonmeter.

Q5 uten tak?

Størrelsesmessig ligger den sære skapningen med sine 462 centimeter omtrent der den kommende kompakt-SUVen Q5 kommer til å befinne seg. Også den tekniske basisen blir trolig ganske lik. Cross Cabriolet har i likhet med nye A4 og A5 forakselen montert langt frem slik at både vektplassering og –fordeling blir tilfredsstillende.

Selve taket er for øvrig laget i stoff , og ikke metall slik som har blitt så vanlig det siste årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer