SUV-klassiker fornyes

Mitsubishi tar grep for at Pajero skal holde tritt med konkurrentene.

SUV-klassiker fornyes
Publisert
Sist oppdatert

Enhver rally-raid-fan som har fulgt med på Dakar-løpene vet at Mitsubishi Pajero er et navn man tar av hatten for i terrengløps-sammenheng. Den sivile versjonen av Pajero (som i andre markeder heter Shogun eller Montero), har også opparbeidet seg et godt rykte som solid arbeidshest med god fremkommelighet. Etterhvert også en viss grad av luksus, som man idag forventer i dette relativt kostbare markedssegmentet.

Tøff konkurranse

Dens karrière har imidlertid vært relativt diskret i dette nisjemarkedet hvor blant sterke aktører kan nevnes Land Rover Discovery, Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol og Jeep Grand Cherokee. Siden midten av 80-tallet har den regelmessig solgt i et sted mellom 60.000 og 175.000 eksemplarer årlig - world wide.

Som norgesvarebil

I Norge tilbyr Mitsubishi Pajero som varebil og som personbil, sistnevnte med mulighet for fem- eller syvseters konfigurasjon. Importøren opplyser at det siden introduksjonen er blitt solgt nær 16.000 Pajero her til lands.

200 hk

Motoriseringen er blitt rasjonalisert. Ikke at den var så komplisert fra før; der fantes en variant av 3,2-litersdieselen for automatutgaven (170 hk/373 Nm), og én for den med manuell girkasse (160 hk/381 Nm). Nå har den fått en vitamininnsprøytning og leverer 200 hestekrefter og 441 newtonmeter enten det dreier seg om versjonen med automatgir eller den med manuell kasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer