SUVenes gudfar oppgraderes

Finanskrise eller ikke: Land Rover greier seg - og forbedrer sine produkter.

SUVenes gudfar oppgraderes
Publisert
Sist oppdatert

Det er i New York Land Rover har vist frem Range Rover i oppdatert versjon. Den klassiske luksus-SUVen har mer eller mindre fulgt samme oppskrift siden den første generasjonen ble lansert i 1970. Dagens generasjon ble lansert i 2002, den fikk en lettere ansiktsløftning i 2006 og nå får den altså en til.

Generell oppgradering

Når det gjelder designen er intet gjort som endrer den lett gjenkjennelige og massive formgivningen; det dreier seg utvendig om kosmetiske oppdateringer av lykter, grill og støtfangere og innvendig om ny instrumentering, nytt ratt og et nytt og mer avansert navigasjons/underholdningssystem.

Nye bensinmotorer

I anledning forrige facelift (Les om vår prøvekjøring her), fikk Range Rover omsider den dieselmotoren den fortjente; en V8-motor med 272 hestekrefter. Denne motoren videreføres, men på bensinsiden er det fornyelse som gjelder. To nye bensinversjoner introduseres, og begge er utstyrt med en V8-motor med fem liter slagvolum, utviklet i samarbeid med søsterselskapet Jaguar.

6,2 sekunder til 100

I den første og selvpustende versjonen (5.0), yter denne motoren 375 hestekrefter og har et maksimalt dreiemoment på 507 newtonmeter. I den sprekeste versjonen (5.0 supercharged), er denne motoren utstyrt med kompressor som i Jaguar XFR, og utvikler 510 hestekrefter og 624 newtonmeter. Dette er tilstrekkelig til å gi den tunge bilen mer enn tilstrekkelige ytelser på veien; 5.0 gjør 0 til 100 på 7,6 sekunder og skal ha en toppfart på 210 kilometer i timen. 5.0 supercharged forbedrer disse tallene til henholdsvis 6,2 sekunder og 225 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer