Beste sommerdekk 2023

Suveren vinner i sommerdekktesten

Ett dekk får terningkast 6, mens det dårligste får terningkast 2.

SÅ ENKELT KAN DET GJØRES: Med en garasjejekk, en muttertrekker og en momentnøkkel, bytter du hjul selv på en halv time. Utstyret koster noen kroner, men er nesten evigvarende. Video: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er usedvanlig kaldt i store deler av landet akkurat nå, er det neppe lenge til vi ser bare veier og høyere temperaturer. Da er det smart å ta en sjekk om sommerdekkene holder et år til, eller om de bør skiftes.

Og dersom de bør skiftes, har vårt søstermagasin Elbil24, i samarbeid med Aftonbladet i Sverige og Tekniikan Maailma i Finland, testet hele 11 aktuelle sommerdekk.

Dekkene har blitt vurdert ut fra en rekke forskjellige kriterier, både på tørr og våt asfalt. I tillegg har de målt støy, rullemotstand og flere andre egenskaper som er viktig for sikkerheten under kjøring.

I år er alle testene kjørt i februar på en bane i Frankrike, under forhold som tilsvarer en norsk sommer. I tillegg ble dekkene testet i de store innendørsanleggene til TestWorld i Ivalo.

Suveren vinner

Vinneren denne gang ble Continental PremiumContact 7, som er et helt nytt dekk. Dekket får terningkast 6, som eneste denne gangen. Her er et utdrag fra omtalen av dekket:

«Continentals nye sommerdekk er svært godt på våt vei. Det gir presis styring, har korte bremsestrekninger, godt sidegrep og når grepet først slipper er det enkelt å rette opp bilen igjen. Også på tørr asfalt er dekket perfekt, med godt grep i alle situasjoner. Continental er det beste dekket i alle tester på våt og tørr vei. Støynivået er middels og rullemotstanden ganske lav.»

På de neste plassene havner Hankook Ventus S1 evo 3 og Michelin Primacy 4+, som begge får terningkast 5.

Dekket du må styre unna

Helt på bunnen finner vi det kinesiske billig-dekket Winrun. Det er klart dårligere enn de andre dekkene både når det gjelder vannplaning og bremsing på våt og tørr asfalt. Det får terningkast 2.

Du finner rangeringen av alle dekkene, samt detaljene fra alle deltestene, i saken under. Den krever medlemskap i Elbil24 PRO, som koster én krone første måneden:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer