Årets Bil 2022: Tesla Model Y er Folkets Favoritt

Suveren vinner

Over 30 000 har stemt i konkurransen Folkets Favoritt 2022. Tesla fikk nesten 20 prosent av stemmene.

FOLKETS FAVORITT 2022: Tesla Model Y fikk 20 prosent av stemmene til det norske folk, og er dermed en suveren vinner av leser-avstemningen i Årets Bil 2022. Video: Hans Arne Vedlog / Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen som helst tvil – Tesla Model Y er Folkets Favoritt i 2022. Nesten 20 prosent av hele 30 637 norske stemmer gikk til Teslas siste tilskudd i elbilparken, med et hav ned til konkurrentene.

Med 5975 stemmer i DinSide, Dagbladet og Elbil24s konkurranse knuser Model Y de sørkoreanske SUV-tvillingene Kia EV6 (3061 stemmer) og Ioniq 5 (2600).

Lenger ned i saken kan du se hele lista, og hvor mange stemmer hver av bilene i konkurransen fikk.

Disse ti bilene kom til finalen:

Terningkast 6

Som alltid er det stor interesse når Elon Musks Tesla lanserer en ny bil. Slik har det også vært denne gangen. Mange har måttet smøre seg med et tykt lag tålmodighet i påvente av at «Folke-Teslaen» Model Y skulle komme til Norge.

Foruten å gå rett i hjertet til enhver Tesla-fan med kjente attributter, tilbyr nemlig den nye SUV-en mye plass til folk og bagasje. Det var mye av årsaken til at Model Y fikk terningkast seks i DinSides familiebil-test. Selv om den samtidig har blitt noe kritisert for å ha mindre lastekapasitet regnet i kilo, men det ser ikke ut til å skremme våre lesere nevneverdig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.