Suzuki Grand Vitara TD

Trass i at Suzuki Grand Vitara TD ser ut som en robust labrador, er egenskapene i terrenget mer å sammenlikne med en puddel. Men dieselmotoren bjeffer som en veltrent schäfer.

Publisert

Utstyrt med reduksjonsgear, firehjulsdrift og et utseende som mest minner om en bjørn i angrepsstilling er, forbausende nok, ikke skogen Grand Vitara TD sin nærmeste allierte. Problemet er i første rekke bakkeklaringen, som er for liten. Det betyr at det ikke skal store steinen til før ekle skrapelyder overdøver høyttalernes sang, eller motorens brøl - om du vil.

Ingen sprinter

For det er en virkelig bra turbo-dieselmotor man finner under det bulende panseret i Grand Vitara TD. Selv om panseret buler, er ikke motoren sprekkeferdig av hestekrefter. Likevel gjør de 87 hestene som er der så godt de kan for å slepe med seg Vitaraens vekt. Det betyr at akselerasjon ikke blir noen sterk side, drøye 16 sekunder tar det før speedometernåla treffer 100 kilometer i timen - det er nesten så man hadde spart tid dersom man hadde funnet en bratt bakke først...

Akselerasjon er med andre ord ikke imponerende, men kraft er det likevel nok av. For når Grand Vitaraen først har begynt å rulle skal det mye til før hastigheten skrubbes av. Hele 216 Nm ved 2.000 omdreininger utvikler motoren. Dieselmotoren er dessuten behagelig gjerrig på drivstoffet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer