Suzuki GSX-R 750 – mer krutt enn noen gang!

R-syklenes far har rundet femten år og markerer sin høye alder med å legge konkurrentene enda lengre bak seg. Vi har kjørt 2000-års modellen.

Publisert

For de som liker sportslige kjøreegenskaper, kraftig motor og en ultralav totalvekt, finnes det knapt noe alternativ. Faktum er at den nye GSX-R 750 har vekt som en 600 kubikker og ytelser som en 1.000 kubikker. Den nye motoren yter 141 hestekrefter og den har bare 166 kilo å dra på. Det krever ikke rare fantasien for å skjønne at dette blir eksplosivt. 0-100 km/t går unna på 3,29 sekunder og ønsker du deg helt til 200 kilometer i timen koster det kun 8,88 sekunder av livet ditt.

Sportslig

GSX-R 750 har alltid vært sportslig, årets utgave er intet unntak. Du bør like å sitte med baken høyt og med tilhørende liggeposisjon over styret. Fothvilerne sitter høyt for å gi bedre bakkeklaring noe knærne blir straffet for etter en hel dag i setet. På langtur merket vi tydelig den sportslige kjøreposisjonen og vi ble slitne i hender og armer.

Det krever alltid litt tilvenning med ekstreme sportsmaskiner, men etter en drøy halvtime begynner ting å flyte som de skal, og vi kunne se hva dette tekniske vidunderet er godt for.

Heldigvis...

…har vi vårt eget lille private eldorado på en nedlagt flystripe på Gardermoen. Her får motoren virkelig vise hva den duger til. På grunn av banens lengde blir ikke toppfart noe tema, men vi kommer et godt stykke på veien. Til tross for at dette er en racingmotor trekker den meget godt gjennom hele turtallsregisteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer