Suzuki med ny småbil

Utviklet som en bil for europeere, og etter hvert med firehjulsdrift tilgjengelig, kan nye Suzuki Swift bli en interessant bil for det norske markedet.

Publisert
Sist oppdatert

De små bilene er ikke lenger særlig små, og den nye Swiften er omtrent på størrelse med en Toyota Yaris. Spesielt for Swiften er at den med 169 centimeter er relativt bred, noe som vil skille den fra den smalere og litt høyere lillebroren Ignis.

Tre motorer

Den minste bensinmotoren blir en 1,3-liter som yter i overkant av 90 hestekrefter. Den større 1,5-literen har ikke så mange flere hester under panseret, men har større dreiemoment. Sannsynligvis vil den lille motoren bli den vanligste i Norge på grunn av avgiftssystemet.

Også en liten dieselmotor står på programmet. Hvis den kommer til Norge vil den lille 1,2-literen levere litt over 70 hester og med 170 Nm i dreiemoment. Særlig dreiemomenttallet er imponerende, og vi håper vi får kjenne på denne motoren i praksis.

Lite fiksfakserier

Bilen er et klart friskt pust fra Suzuki med hensyn til design. Ett ganske spennende ytre skjuler et ryddig interiør som er mer tiltalende enn i mange andre biler fra samme produsent. Integrert radio med rattbetjening er på plass, og dashbordet ser ut til å være av den ryddige sorten det er lett å forholde seg til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer